Skaffa ett semesterkonto!

När sommaren kommer och det är dags att åka på semester så är det skönt att ha några extra kronor undanstoppade att dryga ut semesterkassan med. Men för många av oss är det lättare sagt än gjort. Det bästa sättet är att sprida ut semesterutgifterna genom att månadsspara just till detta ändamål under hela året.

När det gäller månadssparande så finns det några enkla regler som du bör känna till för att få till ett smärtfritt sparande:

 1. Skapa ett eget konto där du sparar till semestern

  När du ska spara pengar som du ska använda redan inom ett år så är ett helt vanligt sparkonto det bästa alternativet. Du får förmodligen ingen ränta alls, men just i det här fallet, när du sparar på så kort sikt så gör det inte så mycket – det hade inte blivit många korvören oavsett. Om du sparar till en drömresa som du kanske vill åka på om fem år – då ska du se till att dina pengar har möjlighet att växa också. Kanske kan ett fondsparande på ett investeringssparkonto vara rätt väg att gå då.

 2. Spara när lönen kommer in

  Vänta inte till slutet på månaden och se om du har något över.

 3. Spara automatiskt

  Ha en automatisk överföring varje månad, samma dag som lönen ramlar in på kontot. Du kommer då att vänja dig vid att leva utan dessa pengar. En automatisk överföring fixar du enkelt till i din internetbank.

 4. Spara extra

  Vissa månader kanske du får lite extra pengar över. Gör då en extra överföring till semesterkontot. Du kanske får tillbaka pengar på skatten? Det är ett utmärkt tillfälle att peta in några extra tusenlappar på kontot. För extrasparande rekommenderar vi att du tar en titt på appen ”Dreams” – den hjälper dig att på ett smart och roligt sätt att spara pengar och du kan på ett överskådligt sätt se hur mycket du har kvar till ditt sparmål.

Med några extra tusenlappar i budget så ökar din valfrihet och du kan unna dig det där lilla extra på semestern. Så vänta inte – logga in på din internetbank och skapa ett semesterkonto redan nu!

Kommentarerna är stängda för denna post.