Boka sommarsemestern i god tid!

Vi närmar oss slutet på maj och förmodligen har du fått besked av din arbetsgivare när du kommer att ha semester i sommar. Då är det hög tid att planera vad du ska göra på semestern, åtminstone om du har tänkt dig att du ska ut och resa.

Vi har sagt det innan, och vi säger det igen. Om du ska boka en komplett charterresa, en tågbiljett, eller en flygstol – gör det i god tid. Dels är utbudet så mycket större och du har en helt annan valfrihet. En annan stor fördel är att du med stor sannolikhet kommer att komma billigare undan. De billigaste resorna går åt först, vilket innebär att den som är dålig på att planera och bokar sent straffas för det rent ekonomiskt.

Det finns givetvis fler fördelar med att boka din resa i god tid. Så fort allt är bokat kan du slappna och bara invänta att semestern ska infinna sig. Du slipper all den stress som uppstår av en massa lösa trådar. Om du har försökt att boka en semesterresa i juli bara några veckor i förväg så vet du vad vi talar om. De datum som du vill resa är alltid fullbokade, och just de dagar som du vill flyga så är flygbiljetterna jättedyra.

En tidig bokning gör också att du i lugn och ro kan förbereda dig inför din resa. Du kan läsa på om resmålet och planera vad du vill göra för aktiviter utan att känna dig stressad. Ett tips är att köpa en klassisk resebok som handlar om just den staden eller landet som du ska åka till. Visst, det finns massor av information på nätet, men det är faktiskt skönt och avslappnande att sätta sig i sin favoritfåtölj med en kopp te och bara sjunka ner i en bok.

Tips!

Så fort du har bestämt resmål så boka hotell på en gång. Om du använder någon av de stora bokningssajterna så har de så gott som alltid gratis avbokning. Hittar nu något bättre hotell senare så är det bara att avboka ditt ursprungliga boende – hur enkelt och smidigt som helst!

Kommentarerna är stängda för denna post.