Lediga dagar julen 2017

Inför varje jul brukar vi göra en liten genomgång av hur det ser ut med lediga dagar. Förra året var det väldigt snålt med ledigheten och vi har nu det högst tveksamma nöjet att meddela att det inte heller i år är någon vidare jul för oss som gillar att vara lediga. Eftersom julafton infaller på en söndag 2017 så blir det faktiskt bara tre lediga dagar på hela julen. Juldagen (25 december), annandag jul (26 december) och nyårsdagen (2 januari) är de enda dagarna som du får ledigt i jul utan att behöva ta ut några semesterdagar.

De flesta av oss har ju som tur är några semesterdagar kvar att ta ut. I regel får vi 25 semesterdagar på ett år och det normala är att man tar ut 20 av dessa i juli/augusti i samband med sommarsemestern. Om du tar ut tre semesterdagar, 27-29 december så kan du njuta av tio dagars sammanhängande ledighet i jul. Har du möjlighet att offra ytterligare fyra semesterdagar så kan du få en sammanhängande ledighet på hela 16 dagar (23 december-8 januari).

Under hösten är det inte många lediga dagar, nästan alla röda dagar ligger på våren. Därför rekommenderar vi dig absolut att ta åtminstone ledigt mellan jul och nyår om du har möjlighet. Det är viktigt att få ett lite längre avbrott från arbetet ibland då du kan samla kraft och reflektera över livet. I dag har det blivit allt vanligare att vi väljer att resa bort under hela julen. För många är julen en tid som är förknippad med ofantliga mängder stress, och då kan det vara skönt att bara komma bort från allting. Men de flesta väljer ju trots allt att vara hemma i Sverige och spendera kvalitetstid med familj, släkt och vänner. Oavsett hur du väljer att spendera din jul, så gissar vi att du föredrar att vara ledig från jobbet?

Kommentarerna är stängda för denna post.