London – ett säkert kort

Buckingham Palace, ett mycket populärt turistmål i London.

Ett av de vanligaste sätten att få till en liten minisemester är att spendera en weekend i någon europeisk storstad. Idag skulle vi vilja slå ett slag för London – en riktig klassiker. Det finns flera saker som talar för den engelska huvudstaden när du ska välja resmål för din weekendresa:

 1. Kort flygresa
  Till London flyger du på bara några timmar och när du väl har landat tar du dig smidigt in till stan oavsett vilken flygplats du har ankommit till. Normalt sett kommer du in Victoria station eller Paddington station. Därifrån tar du dig smidigt vidare med taxi, buss eller till fots. Tänk på att boka ett hotell i närheten av den station du anländer till. Det gör det smidigt både när du kommer och när du ska tillbaka till flygplatsen vid hemresan.
 2. Prisvärt
  Du kan ofta hitta riktig billiga flygresor till London. Håll utkik så brukar det dyka upp erbjudande hos lågprisbolagen och resan över Nordsjön behöver bara kosta några hundralappar. Är du ute i god tid kan du dessutom hitta bra priser på hotell som ligger i riktigt bra lägen.
 3. Språket
  Visst Paris och Lissabon är också trevliga städer, men ärligt talat – man begriper inte vad de säger eller var det står på skyltar eller i tidningarna. I England kan man läsa allt och man kan prata med människor precis som man kan göra hemma. Enkelt och smidigt!
 4. Här finns mycket att se och göra!
  I London duggar sevärdheterna och upplevelserna tätt oavsett om du vill uppleva pubkultur, shopping, museer eller fotboll. Här finns massor av historiska platser och välkända byggnadsverk. Big Ben, Towern, Tower Bridge, Houses of Parliament och Trafalgar Square, bara för att nämna några.

Vi avslutar med lite härliga londonbilder från några av de mest sevärda platserna i staden. Och erkänn – visst börjar det dra lite i resetarmen när du ser dessa bilder. London here we come!

Tower Bridge.
Picadilly circus.
Big Ben, Londons kanske allra mest kända landmärke.
Trafalgar Square, med Lord Nelson som överblickar folkvimlet.

Kommentarerna är stängda för denna post.