Katalogen är död!

digitala-resorNär Vingresor nyligen redovisade bokslutet för verksamhetsåret 2013-2014 så avslöjade man att 73 procent av alla resor bokades via webben eller via Vings appar. Trenden är dessutom stigande vilket indikerar att inom överskådlig framtid kommer åtta av tio resor att bokas online.

Detta är så klart ingen revolutionerande nyhet. Det är en trend som vi har sett i många år och precis som allt annat i samhället så har även våra resebokningar flyttat ut på nätet. Det är dock en mycket intressant utveckling och det alltså ingen slump att så gott som alla researrangörer har slopat sin stora feta tryckta katalog sedan några år tillbaka.

Enligt Vingresor handlar det om kundservice. De uppger att kunderna gillar deras webbsatsning och deras mobila appar och vi får nog säga att siffrorna ger dem rätt.

Digitala resekataloger har förstås många fördelar. De är smidiga att uppdatera och billiga att distribuera. Det blir lättare att spåra kundernas beteende och på så vis kan produkterna förbättras löpande på ett helt annat sätt än vad som är möjligt i en tryck katalog.

Jag kan bara gå till mig själv och konstatera att jag bokar 100 procent av mina resor via internet. Allt från enkla hotellövernattningar till mer avancerade resebokningar som sträcker sig över flera dagar är mycket smidigare att fixa själv. Det är enkelt att jämföra olika arrangörer och du kan direkt se vilka hotell som har lediga rum, för att nämna några av fördelarna.

Kommentarerna är stängda för denna post.