Ving gör rekordvinst

Det svenska resebolaget Ving redovisar en vinst på 1,12 miljarder för perioden september 2013-september 2014. Omsättningen är lika stor som föregående period, med vinstökningen beror på att man lycktats öka vinstmarginalen med en tiondels procentenhet. Det här innebär att Ving gör sitt bästa år någonsin.

Det som är en smula överraskande är att vinstökningen kommer trots att vi hade en väldigt varm sommar här hemma i Sverige. Detta är en detalj som koncernchefen Magnus Wikner också noterar. Det bör vara en positiv signal inför framtiden och ge en rejäl uppsida om sommaren 2015 blir sämre här uppe i norr.

– Framgången beror också på att Ving satsar på produkter som ingen annan har, som hotellkoncepten Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels. Vi ser också en positiv utveckling och ökad vinst på vår stora satsning på reguljärflygspaket Det har gjort oss mer relevanta då vi breddat vår erbjudande och på så sätt når ut till fler kunder, säger Magnus Wikner, koncernchef.

Att Ving är svenskt är en sanning med modifikation. Bolaget är nu mera en del av Thomas Cook-koncernen.

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 500 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand.
Källa: Vingresor

Kommentarerna är stängda för denna post.