Dyra resor i jul

Julen i år är riktig bra för dig som arbetstagare. Om du tar ut fem semesterdagar så får du en sammanhängande ledighet från den 24 december till den 7 januari. Många passar därför på att boka en resa till varmare breddgrader under jul- och nyårshelgen. Populäraste resmålet den här tiden på året är i vanlig ordning Kanarieöarna.

julresa-kanarieoarna
Kanarieöarna är populärast bland svenskarna under julen.

När efterfrågan ökar så ökar ju som bekant också priserna, och resebranschen är inget undantag. Upp emot 20 procent mer får du räkna med att betala för en resa under julhelgen jämfört med resebolagens ordinarie priser.

Att lämna det kalla Sverige för att i stället fira jul och nyår på en solig strand är drömmen för väldigt många svenskar. Redan tidigt i våras var 80-90 procent av resorna fullbokade, men det finns fortfarande chansen för dig som är sent ute. Du får dock räkna med att populära resmål och hotell är fullbokade vid det här laget.

Att priserna går upp när vi är lediga från arbetet är inget konstigt egentligen. Det är precis samma princip som gör att stugor i fjällen är dyra under sportlovet. Resebolagen vet helt enkelt att de säljer sina resor även om priset är dyrare än vanligt. Och tro det eller ej – men de är helt vanliga företag med ekonomiska mål och resultatkrav från ägarna. De passar helt enkelt på att dra in några extra kronor när möjligheten finns.

Samma princip skapar även fina möjligheter för dig som har möjlighet att resa på lite udda tider. Då är nämligen priserna lägre än vanligt. Så har du möjlighet så rekommenderar jag absolut att du ska spara en semestervecka och använda den till att boka en prisvärd resa på ett lite mer udda datum då inte så många är lediga från jobbet.

Populäraste resmålen i julhelgen

  • Kanarieöarna
  • Thailand
  • Karibien
  • Kap Verde

Jag tror att vi alla skulle vilja ha lite sol så här års. Jag hade i alla fall inte tackat nej till en solresa i decembe.

Kommentarerna är stängda för denna post.