Ge bort en resa i julklapp

Ge bort en resa!
En resa är alltid en uppskattad present!

Vi närmar oss julen med stormsteg. För vissa av oss, som älskar att pyssla och pynta, är det årets höjdpunkt. För andra är det en ren plåga med allt som ska fixas och alla presenter som ska köpas…

Det är alltid svårt att komma på vad man ska köpa i julklapp till sina nära och kära. Prylar i all ära, men det finns ett säkert kort som nästan alltid är mycket uppskattat. Köp ett presentkort på en resa – det gillar de flesta och de kan själva välja vilken typ av resa de vill göra.

Ett annat bra tips är att boka en resa till dig själv och bjuda med din vän. Då får ni några dagar (eller kanske en hel vecka?) tillsammans och kan umgås och ha roligt tillsammans. Det är också ett perfekt sätt att få tid tillsammans med syskon, föräldrar eller kanske en nära vän som numera bor på en annan ort.

Att ge bort upplevelser är sedan några år en stor trend. Det blir liksom ett minne för livet, till skillnad från råsaftcentrifuger, hörlurar eller bakmaskiner. En resa är ju i allra högsta grad en upplevelse och jag är ganska säker på att det kommer att bli uppskattat. I de fall jag själv har gett bort en resa så har det alltid blivit en succé.

Vilken resa du ska välja beror ju till stor del på vem du köper presenten till. Det är du som känner personen och här gäller det att träffa rätt. Är det en partypingla som skulle uppskatta en charter till någon grekisk eller spansk partyö i medelhavet? Eller är det storstadsweekend med shopping som gäller för din allra bästa vän? Eller kanske en äventyrshelg i naturen med övernattning i vindskydd eller tält? Har du en vän som är sportfåne? Ja, då är en fotbollsresa till England eller Italien det perfekta valet! Det är det som blir din utmaning – att hitta den perfekta resan för dig och din vän!

Vill du istället lägga tankemödan hos den som får din present, ja då kan du alltid köpa ett presentkort som personen själv kan använda till valfri resa. Men vi tycker absolut att det blir mycket roligare om själv lyckas hitta en personlig och trevlig resa som passar mottagaren som handen i handsken.

Kommentarerna är stängda för denna post.