Weekendsemester i Tyskland eller Danmark

kopenhavn
Köpenhamn passar utmärkt för en liten weekendsemester!

Vi har tidigare tipsat om att minisemestra i Tyskland. Den stora fördelen med det är att resvägen är så kort, vilket gör att det lämpar sig extremt väl för just weekendresor. Har du möjlighet att ta ledigt en fredag eller måndag så har du skapat dig utrymme för en långweekend – något som vi generellt är alldeles för dåliga på att göra.

Danmark är också ett väldigt lämpligt resmål för en liten kortsemester. Du kan ta färjan från Göteborg till Fredrikshamn, en resa som bara tar några timmar. Därifrån har du sedan underbara Skagen på bekvämt avstånd. Du kan även ta bilen söderut längs kusten och sedan ta dig tillbaka till Sverige med färjelinjen från Grenå till Varberg.

Om du ska spendera en weekend i Tyskland så rekommenderar vi absolut att du tar färjan från Trelleborg till Sassnitz. Det är den kortaste vägen till germanernas rike och du kommer dessutom till Rügen, den nordtyska ön som är ett fantastiskt resmål – speciellt på sommaren. Vill du ta dig ner på fastlandet så finns det en broförbindelse vid Stralsund och därifrån ligger hela Tyskland för dina fötter. Har du inte varit i Berlin så är det en stad som absolut måste upplevas. Dock vill vi slänga in brasklappen att om du bara har en weekend till ditt förfogande så är det i kortaste laget för att bila till just Berlin. Ta då istället flyget direkt till den tyska huvudstaden, så blir restiden betydligt kortare.

Numera kan du ju som bekant ta dig till Danmark utan att åka båt. Du kan till och med åka tåg hela vägen till Köpenhamn, vilket är ett extremt smidigt sätt att ta sig över sundet. Tågen går tätt och det är heller inte speciellt dyrt. Du blir givetvis lite begränsad i din rörelsefrihet när du inte har bilen med dig, men om Köpenhamn är ditt resmål så går det precis lika bra utan bil. Lokaltrafiken är välutvecklad och du kan även med fördel förflytta dig till fots bland sevärdheterna i den danska huvudstaden.

Egentligen var det inte remålen i sig vi ville promota i den här bloggposten. Nej, istället ville vi slå ett slag för den här typen av resande. Det kostar inte en förmögenhet, du behöver inte ha massor av sparade semesterdagar och du behöver inte spendera massor av tid för att planera din rutt. Nä, det enda du behöver är en vilja att göra något. Så vad säger du? Kanske blir det en tripp redan till helgen?

Kommentarerna är stängda för denna post.