Boka en bussresa!

Ta bussen!
Buss är både bekvämt och prisvärt!

Det kanske allra enklaste sättet att resa på är att följa med på en bussresa. Då får du tillgång till ett färdigplanerat upplägg och det enda du behöver tänka på att passa tiden då bussen avgår.

Att resa med buss, både inom Sveriges gränser och trippar ut i Europa har blivit väldigt populärt. Det kanske i första hand förknippas med pensionärsresor, men faktum är att även många yngre resenärer lockas av det smidiga i att åka på bussresa. Dessutom blir det relativt billigt, åtminstone om du jämför med att åka med flyg, då du ofta får punga ut med åtskilliga tusenlappar bara för flygbiljetten.

Bussresor är väldigt flexibla och utbudet är faktiskt imponerande stort. Du kan hitta allt från korta endagarsresor till Ullared eller någon Bordershop i Tyskland till lite mer ”avancerade” resor, exempelvis trevliga resor till Italien, med flera övernattningar längs vägen. Ett vanligt upplägg är även storstadsresorna som brukar ha någon av huvudstäderna i Europa, typ Warszawa, som destination. Den absolut största fördelen är att du inte behöver tänka själv. Det är bara att hoppa på bussen och följa med. Till och med fikapauserna är planerade in i minsta detalj 🙂

Chaufförerna som kör dessa resor är ofta väldigt erfarna. De får ofta agera både just chaufför och reseledare och har ofta mycket goda kunskaper om resmålen och kan också berätta mycket om de städer och platser som passeras på vägen mot destinationen. Det bidrar till ytterligare en dimension till resan!

Idag är alla svenskar bussar som används i den här typen av researrangemang utrustade med trepunktsbälten, vilket har höjt säkerheten avsevärt. Dessutom åker du riktigt bekvämt i moderna bussar, en komfort som du egentligen aldrig kan uppnå i en vanlig bil. En stor fördel är också att du kan resa på dig och sträcka på benen, vilket många upplever som väldigt skönt.

Så nästa gång det kliar i resenerven så föreslår vi att du kollar in utbudet av bussresor. Det är enkelt, bekvämt och prisvärt. Det blir ingen äventyrssemester, men å andra sidan kan du lämna hjärnan hemma och bara koppla av. Bussbolagen har nämligen tänkt åt dig, så du kan koncentrera dig på att ha semester!

Kommentarerna är stängda för denna post.