Lämna rullväskan hemma!

venedig
Gondoler vid ”Canal Grande” i Venedig

Ja, åtminstone om din resa bär till Venedig. Den italienska staden förbjuder nu resväskor med hjul och de som trotsar förbudet kommer att drabbas av dryga böter.

Venedig är inte direkt känt för sina släta fina asfaltsvägar. Tvärtom är staden full av gamla steniga vägar och antika broar. Anledningen till förbudet är det oljud som som uppstår när turisthjordarna drar sina väskor fram genom de venetianska kullerstensgatorna. Förra året besöktes staden av närmare 20 miljoner människor och nu har alltså invånarna (som för övrigt inte själva berörs av förbudet) tröttnat.

Förbudet gäller från 2015-05-01, så redan nästa sommar gör du alltså klokt i att lämna rullväskan hemma om du ska besöka Venedig. Ett tips är att skaffa en kombinationsväska som du kan rulla om du befinner dig på plant underlag, men som också har handtag eller remmar som gör att du enkelt kan bära den i handen eller på ryggen.

500 euro, dvs nästan 5000 kr tvingas du betala om du trots förbudet rullar fram din väska i Venedig.

Jag har aldrig hört talas om ett liknade förbud någon annan stans i världen. Själv älskar jag min rullväska som sparar mig massor av energi när jag reser. Istället för att kånka runt med en tung väska fäller jag bara ut handtaget och släpar den efter mig. Titta på vilken flygplats som helst i världen så ser snabbt hur populära den här typen av väskor är.

Känner du till några andra konstiga förbud som man som turist bör ha koll på? Tipsa oss i så fall gärna!

En kommentar til Lämna rullväskan hemma!

  1. Kan ju låta löljigt, men har ni hört hur det låter? Typ om du sitter på en uteservering så går det förbi ett gäng med turister. Man hör knappt vad man tänker!

    MEn förbud kanske är lite väl hårt. Det finns väl väskor som har gummihjul som inte låter?? Tror jag har sett det! 🙂