Vilken resetyp är du?

Vi formligen älskar att stoppa in människor i fack och kategorisera dem efter olika kriterier. Här har vi gjort ett försök att identifiera några vanliga resetyper som vi har stött på genom åren. Vilken av resetyperna känner du att du kan identifiera dig med?

Chartersvenne

Minst en gång om året reser du ner till någon solig medelhavsö. Priset är en viktig faktor när du beställer din resa och du har flera gånger åkt på sista-minuten-resor. Paraplydrinkar, halvsunkiga hotell och dagar på beachen – det är din melodi. Du har varit i Thailand minst en gång och drömmer om att båtluffa i den grekiska övärlden.

Exklusiva klubben

Du skulle aldrig få för dig att åka på charterresa. Du söker dig till exklusiva resmål dit inte alla har råd att åka. Du berättar gärna om dina unika resor för din omgivning. Troligtvis har du varit på lyxkryssning i Västindien, besökt New York och varit i Thailand långt innan chartersvennarna tog över där.

Sverigevännen

Varför åka utomlands när Sverige har så mycket att erbjuda. Vad är en vecka på Mallis mot en cykelhelg på Visingsö? Förmodligen har du också en husvagn eller husbil som du använder flitigt under industrisemestern. Du har varit i svenska fjällen och du har besökt Varbergs fästning, Öland, Gotland och troligen också Smögen.

Äventyraren

Vandring i Anderna, dyksafari på Seychellerna eller kajakpaddling på Svalbard. Du håller dig helst borta från de populära turiststråken och du gillar att på egen hand upptäcka och uppleva den lokala kulturen på dina resmål. Du reser inte bort för att sola och bada, utan det är upplevelsen som hela tiden står i centrum för dig.

Torparen

Du spenderar semestern på torpet eller sommarstugan på landet. Dessutom åker du dit i princip varje helg under hela sommarhalvåret. Du jobbar och sliter och din semester består lika mycket av målning och gräsklippning som av avkoppling. Du har starka känslomässiga band till din sommarstuga, och att åka iväg på chartersemester skulle kännas som lite av ett svek.

Så? Vilken resetyp är du?

Kommentarerna är stängda för denna post.