Storstadsweekend – mycket för pengarna

Vy från Gamla stan i Warszawa.
Vy från Gamla stan i Warszawa.

Stockholm i all ära, men om det är den enda europeiska huvudstaden du har besökt så tycker vi att det är hög tid att lyfta blicken en smula. På bekvämt reseavstånd finns massor av härliga storstäder, fyllda av kultur, upplevelser, evenemang och puls.

Berlin

Den tyska huvudstaden är ett populärt resmål för oss svenskar. Den ligger geografiskt nära och det är smidigt att ta sig dit oavsett om man väljer att flyga eller ta färjan över med bilen.

Warszawa

Huvudstaden i Polen är en mycket sevärd plats och den kulturintresserade kan verkligen uppskatta en resa dit. Staden bjuder på starka kontraster mellan gammalt och nytt och även Warszawa ligger geografiskt mycket tillgängligt för oss som bor i Sverige.

Rom

Visst, man kan åka bil till Italien, men det är ett lite större projekt än att bara köra ner till Danmark eller Tyskland. Till Rom tar man sig helt klart smidigast med flyg och om du bara letar lite så kan du hitta riktigt bra priser. Håll utkik efter paket som inkluderar både flyg och boende.

Köpenhamn

Vi ska inte glömma bort den huvudstad som ligger allra närmast den svenska gränsen. Köpenhamn är en fantastisk stad och en promenad längst Ströget och att strosa omkring i Nyhavn är upplevelser i sig. Att du dessutom gör dig förstådd på svenska gör ju det hela ännu smidigare.

Sammanfattningsvis…

så är en storstadsweekend en mycket smidig form av semester. Det kräver egentligen ingen planering och du får mycket upplevelse för pengarna. En weekendresa, inklusive boende behöver inte kosta mer än ett par tusen kronor per person, och om du bara letar lite så kan du komma undan ännu billigare. När du reser till en storstad kan du alltid ha roligt även om vädret inte skulle vara på din sida. Det finns alltid aktiviteter; både för barnfamiljer, ungdomar och seniorer.

Kommentarerna är stängda för denna post.