Man ska ha husvagn…

HusvagnssemesterAlla minns vi väl Galenskaparnas gamla sång från TV-serien Macken som handlar om husvagnslivets alla förträffligheter. Men trots den komiska undertonen så finns det faktiskt en hel del sanningar i den finurligt formulerade sångtexten.

Flexibiliteten

Man kan givetvis aldrig komma ifrån att husvagnssemester är ett av de allra mest flexibla sätten man kan semestra på. Precis som texten säger så är det ett hus på hjul och du kan låta vädret, humöret eller frugan få bestämma vart färden bär. Du kan ställa din husvagn för en hel säsong på en plats som du verkligen gillar, men du kan också se nya platser varje vecka under semestern om du hellre föredrar det!

Gemenskapen

På ett hotell blir du ganska lätt isolerad. Visst, du kanske stöter ihop med andra hotellgäster i frukostmatsalen eller i baren, men den gemenskap som ofta uppstår på en campingplats är svår att hitta på ett hotell. Ofta tar det inte många dagar innan barnen hittar kompisar att leka med och förhoppningsvis finns det även nya bekantskaper att stifta även för de lite mer vuxna resenärerna.

Kostnaden

Det kostar förvisso en slant att köpa en husvagn, men när du väl har den så semestrar du faktiskt väldigt billigt. Priset per natt är betydligt lägre än vad det hade kostat att bo på exempelvis hotell. Sen får man ju väga in att standarden kanske är något högre på ett hotell, men å andra sidan har man det precis som man vill i sin egen husvagn. Och det det faktiskt att få till en ganska bra komfort och hög mysfaktor trots den begränsade ytan.

Kort och gott: Man ska ha husvagn – för då blir man fri!

Husvagnssemester är något riktigt svenskt. Vi svenskar älskar våra husvagnar och faktum är det finns över 300 000 registrerade husvagnar i vårt avlånga land. Dessutom finns det ca 50 000 husbilar, vilken tydligt visar vilket campingälskande folk vi svenskar är!

En kommentar til Man ska ha husvagn…

  1. Jag skaffade husvagn 1986 och har sedan dess semestrat varje sommar med den (har iofs bytt några gånger under årens lopp 🙂

    Älskar låten för övrigt <3