Låt din semester bli en upplevelse

mou2354Ett allt mer populärt sätt att semestra är att så kallad upplevelseturism. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att ta flyget till Kanarieöarna, sola i en vecka, och sedan åka hem igen. Vi vill ha ut något mer av vår semester och många tar därför chansen att göra och uppleva nya saker på sina resor. Att vandra i fjällen eller cykla har visserligen varit populärt ganska länge, men de senaste åren har upplevelsesemestrarna vunnit ny mark – också bland ”vanligt” folk.

Förmodligen är den ökande hälsotrenden en av förklaringarna till att vi i högre utsträckning efterfrågar en mer aktiv semester. Att jäsa på en solstol passar inte riktigt in i våra liv på samma sätt som det kanske gjorde för tio år sedan. I dag har den tränande delen av befolkningen vuxit och många upplever att man hittar nya krafter genom att vara aktiv och röra på sig istället för att bara koppla av och vila.

Att ge sig ut på mountainbike i den svenska (eller varför inte i något annat land) fjällvärlden är en fantastisk upplevelse. Du får uppleva de stora vidderna och den härliga tystnaden, samtidigt som du aktiverar dig själv och ökar ditt välbefinnande. Den underbara utsikten och känslan av att ha nått ända upp till toppen, ja den får du på köpet!

Semesternäringen har utvecklats i alla tider och precis som i allt annat går det trender även i hur vi reser och semestrar. Just nu är den här typen av semesteraktiviteter på stark frammarsch, och det känns verkligen som upplevelseresorna är här för att stanna. Varje solig sandstrand är den andra lik, men för dig som väljer att semestra på ett mer aktivt vis blir möjligheterna till variation oändligt mycket större.

Så ge dig i väg på vandring i Norge, cykling i Alperna eller kanske något helt annat. Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna. Du kan givetvis anpassa dina upplevelsesemestrar efter din egen plånbok och det finns stora möjligheter att hitta bra resmål även här hemma i Sverige. Trenden är som sagt stark och researrangörerna hittar hela tiden nya fantastiska resmål för äventyrstörstande turister.

Kommentarerna är stängda för denna post.