Allt fler tar färjan

Att börja resan ner mot kontinenten med en färjeresa från Sverige blir allt mer populärt. Många tycker att stunden man får på båten är en skön start på resan och man får tillfälle att vila. Lite beroende på vilken färjelinje man väljer (eller rättare sagt hur lång tid resan över Östersjön tar) så kan man boka en hytt och passa på att sova också. De färjelinjer som tar lite längre tid, exempelvis Trelleborg-Travemünde, erbjuder givetvis möjlighet till mat och nöje ombord.

När du anländer till Tyskland är du utvilad och kan sätta dig pigg bakom ratten och fortsätta resan ner genom Tyskland. Om du tar färjan till Sassnitz landstiger du på den nordtyska ön Rügen. Ön har en broförbindelse till det tyska fastlandet vid Stralsund, vilket gör att du smidigt kan fortsätta din resa söderut.

Det är givetvis lite beroende på vart din slutdestination är belägen, men i de allra flesta fallen upplever resenärerna att färja är det bekvämaste sättet att resa. Alternativet är givetvis Öresundsbron, men där får du inte allt chansen att vila på samma sätt. Om du har rest från norra Sverige är pausen du får vi överfarten givetvis guld värd. Du får ett välbehövligt avbrott i körandet och kan passa få att få en god bit mat tillsammans med familjen eller vännerna i ditt resesällskap.

Det finns många färjelinjer från Sverige till Tyskland.

  • Trelleborg-Travemünde
  • Trelleborg-Sassnitz
  • Trelleborg-Rostock
  • Malmö-Travemunde
  • Göteborg-Kiel

…är några exempel. Vilken som är det bästa valet beror till stor del på vart i vårt avlånga land du bor. Snabbaste vägen över är från Trelleborg över till Sassnitz, en resa som bara tar någon timme. Att resan går fort och är relativt billig gör den till ett bra val för dagsresenärer som ofta har som främsta uppgift att lasta bilen full med öl och sedan, så fort som möjligt, påbörja resan hemåt igen.

Flera rederier har färjor som går till Tyskland och inte sällan dyker det upp erbjudanden. Då kan du åka riktigt billigt, vilket kanske gör att du kan unna dig ett lite finare hotell när du anländer till din destination eller spendera pengarna på något mysigt shoppingdistrikt i någon av de vackra städerna i norra Tyskland.

2 svar til Allt fler tar färjan

  1. hej. jag skulle vilje veta vem hos er jag kan kontakta angående pressmeddelanden? Hittar ingen kontakt på sidan.
    Vänliga hälsningar