Sportlov i Orsa grönklitt

LängdskidorNär vintern kommer vill många av oss ta fram skidorna och glida fram i spåren. Det är dock inte alla som har den möjligheten, på grund av att vintrarna i södra Sverige inte alltid tillåter den typen av vinteraktiviteter.

De senaste åren har tillgången på snö varit relativt god även i södra Sverige, men det finns egentligen aldrig några garantier. Ett utmärkt sätt att garantera tillgången på snö är att boka en vistelse en bit upp i landet.

I den här artikeln kommer vi att tipsa om Orsa Grönklitt, en mycket fin anläggning för framför allt längdskidåkning. Orsa ligger i Dalarna och om du utgår från Stockholm blir inte resan så vansinnigt lång, jämfört med en tur till fjällen.

Smidigast bor du i någon av de många stugorna som finns alldeles i anslutning till skidanläggningen. Här bor du bekvämt och sköter ditt eget hushåll. Stugorna finns i olika storlekar och är du ute i god tid kan du boka en som passar perfekt för dig och ditt resesällskap.

Sammanlagt finns här många, många mil med skidspår. Här finns även en kortare slinga med elljus som gör att du kan åka långt in på kvällarna. Vill du prova på hundspann så finns det även ett speciellt spår för det, och där kan du givetvis också åka vanliga skidor.

Många åker till Orsa för att träna inför Vasaloppet. Bor du lite för långt söderut för att ha snögaranti på hemmaplan så är det som sagt ett utmärkt alternativ. Här finns god tillgång på snö under hela skidsäsongen och anläggningen är mycket trevlig.

– Många skidklubbar anordnar resor eller träningsläger just till Orsa. Kolla med din lokala förening, det är nämligen mycket möjligt att det finns möjlighet att följa med. Då får du ofta ett färdigplanerat upplägg och allt du behöver tänka på är att ta med dig skidorna. Tänk dock på att det kan vara riktigt kallt, så ta med dig ordentligt med kläder!

Kommentarerna är stängda för denna post.