Zlatan styr reseströmmarna

Även om rubriken kanske är en smula tillspetsad så går det faktiskt att se tendenser i statistiken som tyder på att vårt resande påverkas av vilken klubb och stad som Zlatan för tillfället spelar i. När han spelade i Barcelona så ökade resandet dit, till Milano likaså och nu när han representerar Paris Saint Germain så ökar resandet till den franska huvudstaden markant.

Hos vissa resebyråer har resebokningarna till Paris, enligt en artikel i DN, ökat med över 30 procent, vilket så klart är både intressant och anmärkningsvärt. Huruvida det enbart beror på Zlatan är naturligtvis svårt att säga, men att det påverkar – det kan vi nog slå fast.

För idrottsturister som åker runt i världen och tittar på fotboll har England, Italien och Spanien länge varit etablerade resmål. Även arrangörerna av så kallade paketresor har haft fullt fokus på dessa länder. Nu spelar Zlatan Ibrahimovic plötsligt i Ligue 1 i Frankrike, vilket naturligtvis har fått fotbollsresearrangörerna att på ett hårdare sätt marknadsföra resorna dit, vilket avspeglar sig i statistiken. Vi svenskar vill så klart se svenskar som presterar på absolut toppnivå i Europa och just nu är Zlatan den ende vi har på den nivån.

Paris är en fantastiskt stad och vi rekommenderar verkligen alla som inte har varit där att ta en tripp dit. Även om du inte är det minsta intresserad av fotboll så vågar vi utlova en storslagen upplevelse. Vi tycker att Paris är allra bäst på våren, men likt alla storstäder i Europa så kan man resa hit under hela året.

Fakta: Zlatan Ibrahimovic
Zlatan spelar för klubben Paris Saint Germain eller PSG som man brukar säga. Han kom dit inför säsongen 2012/2013 från italienska Milan. Klubben spelar sina hemmamatcher på Parc des Princes, en arena som tar ungefär 50 000 åskådare. Klubben ägs av ett konsortium från Quatar som har pumpat in ofantliga summor pengar, vilket har gjort spektakulära spelarköp som till exempel brasilianaren Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic möjliga. Klubben har en uttalad ambition att bli ett topplag i den europeiska fotbollen.

Kommentarerna är stängda för denna post.