Res under vinterhalvåret

För många är resor något man gör på sommaren. Det förknippas starkt med semestertider och populära charterresmål. Faktum är dock att vintern lämpar sig minst lika bra för resor!

Alla har givetvis inte möjlighet att vara lediga på vintern. Men om du har chansen tycker vi definitivt att du ska prova på att resa under det mörka halvåret här uppe i Norden.

Skidresor

Att åka skidor i Alperna är en fantastisk upplevelse som alla människor någon gång borde få uppleva. Har du varit i svenska fjällen och vill vandra vidare till nästa nivå så är en skidort i Frankrike, Italien eller Österrike definitivt något för dig. De flesta orterna erbjuder fantastisk skidåkning, milsvid utsikt och exceptionella naturupplevelser. Du kommer aldrig att glömma din första resa till Alperna – det vågar vi lova!

Resorna till Alperna är ofta omkring tio dagar långa. Ofta åker du med så kallade sovbussar och du får räkna med ca ett dygns restid i vardera riktningen. Det kan låta lite bökigt, men faktum är att det är ett ganska smidigt sätt att ta sig ner till världens skidmetropoler.

Även den svenska fjällvärlden kan erbjuda härliga upplevelser på vintern. Är du en ovan skidåkare kan någon av de familjeinriktade skidorterna som Sälen eller Idre vara trevliga svenska alternativ. Har du höga krav på skidåkningen så är det dock Alperna som gäller för just dig.

Solresor

Även om utbudet av solresor inte är riktigt lika stort på vintern så finns det ändå relativt gott om resmål att välja mellan. Thailand funkar bra att resa till under vintern, men även Kanarieöarna är ett attraktivt alternativ så här års. Att ta en resa till solen mitt i det skandinaviska vintermörkret är ett bra sätt att ladda batterierna och den extra energi du tar med dig hem räcker ofta ända fram till vårkanten.

Kommentarerna är stängda för denna post.