Rekortbilligt till Turkiet

Priserna faller på resor till Turkiet. Bilden: Vy från Bodrum i Turkiet.
Priserna faller på resor till Turkiet. Bilden: Vy från Bodrum i Turkiet.

Efter den senaste tidens oroligheter i Turkiet, bland annat med en misslyckad statskupp och flera terrordåd har det hänt som brukar hända med liknande resmål. I takt med att tryggheten för resenärerna minskar så minskar också priserna. I dagsläget är det fullt möjligt att boka en resta till Turkiet med sju övernattningar för en bra bit under 1000 kronor per person.

Det finns dock anledning att tänka igenom ditt beslut att resa till Turkiet både en och två gånger. Åtminstone i delar av Turkiet är det inte helt tryggt i dagsläget, och det är något man måste vara medveten om när man ska välja resmål. Även de åtgärder som vidtagits för att begränsa yttrandefriheten i  landet ses av många som ett skäl att avstå från att resa hit. Men som vanligt har ett mynt två sidor och en bojkott drabbar i slutändan inte bara de styrande utan även befolkningen.

Beslutet om att åka till Turkiet eller inte är ditt eget. För den som är på jakt efter billiga resor till solen så är landet just nu onekligen ett attraktivt alternativ.

Vad säger UD?

Läget i Turkiet har gjort att Utrikesdepartementet just nu avråder till alla resor till de delar av Turkiet som ligger nära Syrien samt till staden Diyarbakir.

Fotnot: UD avråder i skrivande stund från ”icke nödvändiga resor” till:

  • övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanilurfa, Sirnak samt Diyarbakir.
  • provinserna Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir, Agri samt Hakkari i sydöstra Turkiet.

Hela förteckningen över länder som UD avråder oss att resa till hittar du på utrikesdepartementets hemsida.

Kommentarerna är stängda för denna post.