Upptäck Barcelona!

För svenskar är Spanien ett av de allra populäraste resmålen. Och det kan man ju förstå. Den behagliga värmen och solen, den goda maten och den intressanta kulturen är bara några aspekter som resenärerna vill unna sig lite extra av när man reser till Spanien. I det just nu omtalade Katalonien, är Barcelona huvudstad och trots den senaste tidens oroligheter där, är Barcelona fortfarande ett mycket populärt resmål.

Sevärdheter i Barcelona

En av de mest kända sevärdheterna i staden är Parc Guell och Sagrada Familia som inte bara erbjuder en unik arkitektur av konstnären Gaudi. Kyrkan som började byggas redan i slutet på 1800-talet är fortfarande inte klar, men den är fantastisk vacker att se på. Förutom dessa två sevärdheter, är det ett måste att besöka Picasso-museet som hedrar spansk konst och är ett av de mest besökta museerna i världen.

Att göra

Om det är konst du är ute efter, så ska du ta dig en tripp till stadsdelen Gràcia. Där kantas de lummiga kvarteren av bohemiska hus, gallerior, udda barer och unika människor som samlas.

Är det däremot solbadande du vill syssla med mellan shoppingturerna, kan du besöka den kilometerlånga sandstranden Costa Dorada eller se de söta fiskelägen vid Costa Brava.

Äta och dricka

De berömda tapasen och den fantastiska paellan går inte att få nog av. Restauranger finns det gott om överallt och man äter sent på kvällen. Maten i staden återspeglar livet, d.v.s. livat, färgglatt och gott.

Shopping

Förutom det berömda shoppingcentret El Corte Ingles, så finns även las Ramblas – Barcelonas största shoppingstråk. Om du är ett fan av klädjättarna Zara och Mango så har du hamnat rätt. De är nämligen spanska och har flera butiker i Barcelona. Förutom kläder är spanjorerna fantastiska på skor, och det finns massor av små unika skobutiker i stadens gränder.

Boende i Barcelona

Att hitta ett billigt hotell med bra standard är svårt i Barcelona och vid högsäsong är det näst intill omöjligt. Var därför alltid ute i god tid om du inte nöjer dig med att bo betydligt längre utanför staden.

Kommentarerna är stängda för denna post.