Stockholm – en favorit på hemmaplan

Nästan alla svenskar har besökt huvudstaden? Men många har besökt Stockholm utan att ha haft tillräckligt med tid för att utforska allt vad staden har att erbjuda. Misströsta inte! Staden står kvar och den väntar på dig. 

Sevärdheter

Om du är turist i Stockholm, så är Gamla Stan ett måste. De gamla, trånga gränderna och de pittoreska husen gör detta till en unik stadsdel. Tänk dock på att det är dyrt att äta eller shoppa här. Drottningholm kan besökas året runt och dit tar du dig med båt från Stadshusbron. Då kan du passa på att besöka Stadshuset samtidigt, ja där Nobelfesten hålls årligen. Se på slottet, gå i parkerna och har du tur, kan du få se en skymt av någon i kungafamiljen.

Att göra i Stockholm

Om du kommer till Stockholm på hösten eller våren, så är en promenad runt Djurgården en verklig lisa för själen. Det är som en oas mitt i staden och här hittar du även massvis med restauranger och picknick-områden. Ta gärna en tripp till Gröndals trädgårdar och ät på den ekologiskt vegetariska restaurangen eller ha picknick i gräset runt omkring. På sommaren bör du definitivt ta skärgårdsbåtarna ut till någon ö. De avgår ofta från Nybrokajen och tar dig till alla möjliga trevliga platser.

Shopping

Kläder i Sverige är relativt billigt och det beror mycket på att vi har en rad egna modeskapare och märken. Drottninggatan är det typiska shoppingstråket, men om du letar efter mer genuina butiker, så ska du ta dig till Södermalm och gå omkring. Från Götgatan och nedåt eller mot Hornstull och alla gator däremellan, kan du upptäcka unika prylar och kläder. Även Vasastan i norr har en hel del bra butiker och vintage-ställen.

Boende

Att bo i Stockholm kan vara både dyrt och lite billigare. Det finns allt från Grand Hotels sviter till enklare vandrarhem för en 400-500 kr natten. Ett tips är att bo i det gamla nedlagda fängelset på Långholmen. Det är inrett precis som det var förr i tiden och är inte alltför dyrt.

Kommentarerna är stängda för denna post.