Öresundsbron – porten till Europa

Öresundsbron
Via Öresundsbron tar du dig smidigt ut i Europa!

År 2000 öppnades Öresundsbron för trafik. Den nästan 16 kilometer långa bron förbinder Sverige och Danmark och sedan dess talar man om Öresundsregionen. Malmö och Köpenhamn hänger samman på ett helt annat sätt än tidigare och bron har möjliggjort smidig arbetspendling och utsuddade nationsgränser.

Sedan Öresundsbron kom till har vi svenskar möjligheten att ta bron rakt ut i Europa. Vi kan köra bil hela vägen och slipper, om vi så önskar, att åka färja. Lite beroende på vart i Europa man ska så kan det ändå givetvis vara smidigare att ta färjan i vissa fall, men allt fler väljer att ta bilen.

För att köra över Öresundsbron måste du betala en liten avgift. För en personbil är taxan ungefär 375 kronor. Trots detta så är det ett mycket smidigt sätt att ta sig till Danmark. Kostnaden är försumbar och har du bokat på förhand via nätet så går det hela mycket enkelt. Stanna vid luckan, visa ditt bokningnummer – och sen är det klart!

Det är en speciell känsla att köra över en så lång bro. Det är nästan som att vara ute till havs. De höga stolparna och linorna är fantastiskt vackra i sin konstruktion och hela bron ger ett ganska mäktigt intryck. Det är svårt att förklara – det måste helt enkelt upplevas.

Öresundsbron började byggas redan 1995 och tog alltså ca 5 år att bygga.

 

Kommentarerna är stängda för denna post.