Upptäck något du inte trodde fanns i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land med otroligt många udda och kul platser som du kan besöka, ofta gratis. När du upptäcker besöksmål som du inte kunde tänka dig fanns så kommer du att vilja hitta fler och du kommer att samla på dig minnen som du har kvar länge och det finns många fantastiska platser att välja på i vårt avlånga land.

Ett bilvrak från bilkyrkogården i Ryd.
Bilkyrkogården i Ryd utanför Tingsryd är ett trevligt och udda besöksmål!

Bilkyrkogården på mon som ligger nära Tingsryd i Småland låter dig vandra omkring i grönskande natur och titta på bilvrak från 40-, 50- och 60-talet. Det var i mitten på 1900-talet som Åke Danielsson startade sin bilskrot. Han var mycket noga med att tömma bilarna på batterier, olja etcetera så de bilar som idag står där har inte skadat miljön. Åke hade ett stort intresse av olika bilmodeller och reservdelar så det finns många gamla fina skrotbilar att titta på. I slutet på 1900-talet ville kommunen att alla skrotbilar skulle tas bort därifrån men det blev stora protester och kommunen beslutade att de fick finnas kvar, vilket nu gör att du kan vandra omkring på mon och andäktigt få se och kanske minnas bilar från förr.

På Möllevångstorget i Malmö kan du få uppleva en exotisk torghandel och ett myllrande folkliv med inslag från världens alla hörn. Det finns många krogar och restauranger runt Möllevångstorget där du kan slinka in och fylla på din upplevelse av hela världen på ett och samma ställe. Det är fantastiskt att du kan få upplevelsen av att vara utomlands utan att lämna Sverige.

Vill du betala för ett udda hotellboende då ska du ta dig till Sjunde himlen, ett trädhushotell som ligger i närheten av Falköping. Där bor du i ett vackert och rymligt inrett hus som är byggt i trädkronan på en ek. Där finns det plats för upp till fyra personer att sova, ett pentry och en uteplats med en fantastisk utsikt.

Kommentarerna är stängda för denna post.