Semestra hemma!

Ingenting är sig likt i samhället. På grund av pandemin som Corona-viruset har orsakat är konserter och andra stora evenemang inställda och ingen vet när, eller om, nöjesparker kommer kunna öppna denna säsong. Utrikesdepartementet avråder starkt från att resa utomlands. Att resa utomlands i nuläget innebär en stor risk. Det råder stor osäkerhet och länder har vidtagit olika åtgärder i kampen mot Corona-viruset. Flyg och andra kommunikationer är inställda vilket gör att det kan bli svårt att ta sig dit man vill och sedan resa hem igen. I tider som dessa, när den svenska kronan är svag, kan det dessutom vara ekonomiskt fördelaktigt att semestra i Sverige, eftersom det då är dyrare att växla till sig annan valuta.

Kanske har du planerat en utlandsresa som nu inte blir av? Misströsta inte, semestra på hemmaplan istället!

Friluftsliv

Ett tips är att leva friluftsliv. Du kan lägga det på precis vilken nivå du vill. Har du aldrig varit ute i skog och mark och tältat kan det kanske kännas mest besvärligt. Börja i så fall på hemmaplan. Sätt upp ett tält i trädgården och sov där tillsammans med barnen. Köp eller låna ett spritkök och prova på att laga mat utomhus.

För dem som vill uppleva mer finns det många vandringsleder, cykelleder och kanotleder i landet att välja mellan. Välj mellan dagsturer och längre turer med övernattningar.

Upptäck den underbara svenska naturen i år. Kanot- och vandringsleder är ett hett tips!

Allemansrätten är något av det finaste vi har i Sverige. Tack vare den har vi möjlighet att gå, uppehålla oss och övernatta på någon annans mark. När vi nyttjar allemansrätten har vi vissa skyldigheter som vi måste uppfylla. Det är inte tillåtet att störa markägaren på något sätt, och vi ska också vara varsamma och inte störa djurlivet och naturlivet. ”Inte störa, inte förstöra” lyder parollen.

Staycation

Staycation är ett ord som har blivit allt vanligare på sista tiden. Det betyder i korthet att semestra i sin hemort. Det kan man till exempel göra genom att ta in på ett lyxigt hotell och på så sätt få en paus från vardagen, utan att man har rest någonstans.

Kommentarerna är stängda för denna post.