Smart mobiltips för englandsresan

laddareJag har gjort det, och många med mig. Kanske har du också gjort det? Jag talar om laddarproblemet när man reser till de brittiska öarna. Idag är det ytterst få personer som glömmer sin mobilladdare när de ska ut och resa. Mobilen har blivit en så pass central del av oss att laddaren kan liknas vid en livsnerv, en slags navelsträng som gör att vi kan överleva. Mobilen och laddaren hamnar i topp på alla packlistor och är till och med viktigare än tandborsten.

Men…när du anländer till England kommer du väldigt snabbt att märka att din svenskköpta mobilladdare inte passar i de brittiska eluttagen. För att kunna använda dem behöver du en adapter – och det är det många som glömmer, eller inte känner till. Adaptern i sig är inga konstigheter. Den hittar du på alla välsorterade prylbutiker, typ Jula, Claes Olsson eller liknande. Men när du väl är i England kan det vara svårt att få tag på en.

Lösningen!

På dagens hotellrum finns det i åtminstone 99 procent av fallen en TV och TV-apparater har nästan alltid en USB-ingång på baksidan. Så, för att ladda din telefon tar du helt enkelt bort nätdelen från din laddare och kopplar in USB-kabeln direkt i TV:n. Det kan ta lite längre tid än när du laddar i ett eluttag, men om du låter den sitta över natten kan vi nästan garantera att mobilen är fulladdad på morgonen. Enligt uppgift (vi har dock inte provat detta själva) så går det mycket fortare att ladda mobilen om du sätter den i så kallat ”Flight mode”, eller flygplansläge som det heter på svenska.

Kommentarerna är stängda för denna post.