Katalogfrossa!

När jag tittar ut genom mitt fönster ser allt grått och trist ut.  Den här tiden på året är vårt annars så härliga Sverige inte någon rolig syn. Höstens regn och blåst gör att man ofta känner sig känner sig trött och längtar bort. Därför är hästen en utmärkt tid att planera för din nästa resa.

Apollos sommarkatalog 2014
Apollos sommarkatalog 2014

Börja med att börja med att beställa hem kataloger från alla de stora resebolagen. Även om det kan kännas lite trist att välja en färdig resa ur en katalog kan det faktiskt vara ett utmärkt sätt att få inspiration och att få tips om nya resmål och destinationer du inte tidigare varit på. Eftersom du läser detta vet du också att det finns massor av bra bloggar och sidor på nätet. Inspirationen är ofta bara en googling borta.

Trots allt digitalt material som finns på nätet vill jag ändå slå ett slag för tryckta kataloger. Det är trots allt en speciell känsla att få hålla i en tjock katalog och bläddra sig fram mellan resmålen. Många av resebolagen har valt att skrota sina stora papperskataloger, men det brukar finnas magasin och andra typer av broschyrer som du kan beställa från bolagens hemsidor. Det finns också många bra resetidningar – bege dig till närmaste pressbyrå och shoppa loss!

Så vad väntar du på? Gör en kopp te, tänd en brasa och kura ihop dig i soffan.

Det kan vara bra att åtminstone ta fram fyra till fem olika förslag på resor. Då har du möjlighet att senare välja destination utifrån t.ex. din ekonomiska situation eller hur läget i omvärlden ser ut.

Kommentarerna är stängda för denna post.