Hitta inspiration till resan!

Många är vi som älskar att resa. De flesta gillar att åka till varma breddgrader, men det finns också de som hellre letar upp äventyret än en vit sandstrand vid havet. Vilken kategori du än tillhör så kan du ibland behöva lite inspiration inför din nästa resa. Här kommer några tips på hur du kan hitta bra inspirationsmaterial.

Tidningar

Det finns ganska många resetidningar. Gå till pressbyrån och kolla bland magasinen så hittar du flera olika att välja på. Lås dig inte till de svenska utan testa gärna även de engelskspråkiga, så ökar ditt utbud markant.

Böck finns tusentals och åter tusentals reseböcker. Och finns det något bättre än att en kall vinterdag krypa upp i favoritfåtöljen med en filt och en kopp te och bläddra i en nyinköpt reseskildring, fylld med vackra och inspirerande bilder från världens alla hörn? Vill du inte köpa en bok så kan du säkert hitta någon du gillar på ditt lokala bibliotek.

TV

Just för tillfället så finns det inget bra svenskt reseprogram på tv. Vi minns annars klassikern När och fjärran, som i många år gick på TV4. Det finns dock ett stort utbud av internationella reseprogram som du kan hitta både på nätet och även se på tv om du har de rätta kanalerna. Har du någon av streamingtjänsterna finns det ofta även en mängd dokumentärer från olika resmål runt om på jorden att frossa bland.

Nätet

Att hitta inspiration på nätet är kanske det allra vanligaste sättet. Lägg dig skönt i soffan och ta fram datorn eller surfplattan. Du kommer ganska snabbt inse att det finns ett närmast oändligt utbud av resesajter och guider där ute, och det är det som är den stora utmaningen. Det finns mycket skräp, så det gäller att hitta guldkornen!

Vännerna

Bjud hem några vänner och be dem ta med sig sina fotoalbum. Det brukar vara väldigt trevligt att sitta och bläddra bland gamla kort och minnas tillbaka på resor man gjort. Komplettera gärna med ett tema för maten, exempelvis indiskt eller afrikanskt – då finns alla förutsättningar för en riktigt trevlig kväll!

Kommentarerna är stängda för denna post.