Smarta appar underlättar resandet

appar
Det finns massor av bra reseappar, som bland annat hjälper dig att hitta rätt i lokaltrafiken när du är ute och reser.

När du är ute på resande fot finns det en hel uppsjö av appar som du kan ha stor nytta av. Dels de stora välkända giganterna som Tripadvisor eller Hotels- och Bookingapparna, men i det här inlägget vill jag främst slå ett slag för de smala, specialiserade apparna. De som gör sitt jobb – varken mer eller mindre.

Om du är i London så finns det en enkel, gratis och fullständigt fantastisk app som hjälper dig att ta dig fram i tunnelbanan. För den som är van vid tunnelbanan i Stockholm så kan jag upplysa om att tunnelbanesystemet i den brittiska huvudstaden är en smula större…

Appen gör det hela mycket enkelt. Tala bara om vart du ska och var du är så får du direkt information om vilket tåg du ska ta, hur många byten och hur lång tid din resa kommer att ta.

Ska du resa med tåg genom England är appen UK transport att rekommendera. Det är en mycket smidig app som täcker in hela det brittiska transportsystemet. Egentligen är principen densamma som med tunnelbaneappen vi nämnde ovan. Tala bara om vart du ska och vad du är någonstans så förser dig appen med all information du behöver.

Givetvis ska vi inte förkasta stora etablerade appar som till exempel Tripadvisor och liknande. Även dessa fyller sitt syfte. men i det här inlägget vill jag särskilt framhålla dessa superspecifika och destinationsspecifika appar som enligt mig är riktiga guldkorn.

Så mitt sista tips blir därför att inför din resa surfa runt lite i App Store eller Google play för att leta efter bra appar speciellt utvecklare för Ditt resmål.

Tipsa gärna om dina egna favoritappar i kommentarerna.

En kommentar til Smarta appar underlättar resandet

  1. Alltså, Google maps-appen är nog min favvo. Vägbeskrivningsfunktionen gör det superenkelt att hitta oavsett var i världen man är.