Redan stort tryck på julresorna!

Julresorna säljer bra redan nu, uppger Fritidsresor.
Julresorna säljer bra redan nu, uppger Fritidsresor.

Det kan tyckas tidigt att redan nu börja fundera på julresor. Det är ju trots allt nästan 10 månader dit. Men faktum är att resorna i jul- och nyår redan nu säljer som smör i solsken. Lite märkligt, kan tyckas, men troligen är det en ny trend vi ser här. Vi bokar allt tidigare – och våra krav är både tydliga och mer specifika.

Även 2014 ligger julen bra till för dig som vill få en lång ledighet utan att för den skull bränna allt för många semesterdagar. Detta märker resebolagen av redan nu och Fritidsresor uppger i pressmeddelande att bokningarna inför jul- och nyårshelgen har ökat med 40 procent, jämfört med förra vintern.

Att boka sin resa långt innan avfärd tycks bli populäre och populärare. Man vill ha något att se fram emot och dessutom gör paketreselagen att du har både öppet köp och kan vänta med att betala din resa till 40 dagar innan avresan. En annan förklaring kan vara att vi blir allt mer kräsna som resenärer. Vi vill ha möjlighet att välja och vraka i utbudet av koncepthotell och våra önskemål blir allt mer specifika. Man vet vart man vill bo och nöjer sig inte med det som blir över. Då är det en förutsättning att man är ute i god tid!

De mest populära remålen inför julhelgen 2014 är Phuket och Krabikusten i Thailand samt de tre klassikerna Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote, allt enligt statistik från Fritidsresor.

Att komma bort från Sverige när mörkret är som allra kompaktast har hög prioritet för många av oss. Att få börja året med en fräsch solbränna och utvilad komma tillbaka till jobbet i januari är onekligen en trevlig upplevelse. Vi ska dock komma ihåg att alla inte har möjlighet att resa den här tiden på året utan är hänvisade till sommarens fyra semesterveckor, den så kallade industrisemestern.

Kommentarerna är stängda för denna post.