Snabbfärjan till Tyskland

Sedan 2020 är det möjligt att ta sig till Tyskland med snabbfärjan ”Skåne Jet”. Det är en katamaran som trafikerar sträckan Ystad-Sassnitz.

Katamaranen Skåne Jet.
Skåne Jet som trafikerar sträckan Ystad-Sassnitz. Av Foto: Jonn Leffmann, CC BY 3.0

Färjelinjen Trelleborg-Sassnitz gick i graven i samband med Corona-pandemin, men nu finns det som tur är ett nytt alternativ att ta sig till Sassniz och Rügen. Dessutom går färjan Ystad-Sassnitz betydligt snabbare – överfarten tar bara 2,5 timmar, vilket är riktigt bra.

Sassnitz är en bra startpunkt om du vill ta dig vidare söderut, ner i Tyskland. Men eftersom färjan (under högsäsong) går med två dagliga turer i vardera riktning så lämpar den sig också ganska bra för dagsturer. I Sassnitz finns ju även en bordershop för dig som vill fynda billigt öl och vin. Bordershopen är öppen torsdag till söndag varje vecka.

Att resa med färja är väldigt bekvämt och du får en stunds välbehövligt avbrott i bilkörningen. Passa på att ta en tupplur så är du pigg och fräsch när du fortsätter din resa ner i Europa.

Ett annat trevligt tips är att med sig cykeln på färjan. Då kan du smidigt ta dig runt i omgivningarna och du kan ta dig betydligt längre sträckor än vad du kan göra till fots.

Överfarten kostar ca 300 kr (29 euro) per person (enkel resa), och vill du ta bilen med dig så får du räkna med att betala ca 1000 kr.

Kommentarerna är stängda för denna post.