Börja året med en reseplaneringsdag!

Reseplanering
Planering är grunden till en lyckad semester! Gör det till en trevlig stund för hela familjen.

Det är alltid bra med planering, inte minst när det gäller ditt resande. Vi rekommenderar därför att hela familjen sätter sig ner tillsammans och planerar resåret 2016. Det behöver inte ta så lång tid, men det blir en trevlig stund för alla inblandande och skapar förutsättningar för ett trevligt resande under året som kommer.

Börja med att planera när ni ska resa. Är sommarsemestern det enda tillfället som är möjligt för er? Hur ser det ut under skolloven. Kan en påsk- eller julresa vara ett alternativ för er. Är det en sommar- eller vintersemester som lockar mest. Skidsemestrar är som dyrast under sportlovet, så det kan vara en god idé att i god tid undersöka om det går att få ledigt från skolan. Att resa på en annan vecka kan nämligen spara åtskilliga tusenlappar för en familj.

Nästa steg är att diskutera vart ni vill åka. Surfa runt på nätet och gör en nettolista på kanske 10 resmål som ni är intresserade av. Låt till exempel alla i familjen komma med två förslag var. Då ser ni snabbt vilka resmål som flest är intresserade av. Antingen röstar ni och bestämmer demokratiskt i familjen eller så resonerar ni er fram till den bästa lösningen.

Nu är det dags att göra en resekalkyl för att se att ekonomin tillåter er att göra verklighet av era resplaner. Hur mycket har ni i reskassan? Gör en uppskattning av vad resan skulle kosta och gör sedan en plan för hur mycket ni behöver lägga undan varje månad för att ha råd att genomföra er drömresa.

Ett annat gott argument för att vara ute i god tid är att resor ofta är billigare om man bokar långt i förväg. Dessutom slipper du risken att favorithotellet redan är fullbokat!

Kommentarerna är stängda för denna post.