Boka gotlandsfärjan i tid!

gotland-semesterpatrullen
Ska du njuta av Gotland i sommar? Då är det hög tid att boka färjan nu!

Tusentals svenskar planerar att semestra på Gotland i sommar – och de flesta tänker ta färjan dit. Men faktum är att de populäraste avgångarna redan nu är fullbokade och det kan bli en dyrköpt erfarenhet för de resenärer som inte agerar i tid.

Har du bokat en stuga eller någon annan typ av boende så är det hög tid att även boka färjan. Om du har ett speciellt datum då du måste åka är nämligen risken stor att just den turen redan är fullbokad. Men lugn. Det finns vägar att komma runt problemet.

Om du kan tänka dig att ta nattfärjan så brukar det lösa sig. Kanske kommer du till ön lite tidigare än planerat, men under sommaren är en natts sömn i bilen inga större problem. Risken är annans att du får boka en senare färja vilket gör att du kanske missar en dag av din bokade stuga eller campingplats.

Det går som bekant även att flyga till Gotland, även om det så klart är en smula dyrare. Tänk också på att det numera finns flera olika färjelinjer till Gotland. Från Oskarshamn, Nynäshamn och nu även Västervik. Så om det är fullt hos ena bolaget så kan det vara idé att kolla hos ett annat.

När du planerar din gotlandssemester så bör du vara medveten om att resan över blir en kostnad som du ta med i din resekalkyl. Det är lätt att stirra sig blind på priset för stugan eller hotellet, men om du tar bilen och familjen med dig så får du räkna med att resan går loss på ca 2000 kr. Precis som alltid när det gäller resor så är priserna högre under högsäsongen.

Gotland är ett av Sveriges allra mest besöksvärda resmål under sommartid, och vi rekommenderar verkligen varje svensk att åtminstone en gång i livet besöka vår unika pärla i Östersjön. Upplev klimatet, stränderna, kulturen och inte minst den härliga gotländska dialekten.

Du ska inte missa att besöka Visby men kom samtidigt ihåg att Gotland är så mycket mer än så. Den karga landsbygden erbjuder både äventyr och naturupplevelser, medan Visby kan erbjuda båda heta festnätter, kultur och medeltida vibbar.

Kommentarerna är stängda för denna post.